Nedavno sam radila slanutak u verziji sličnoj chilli con carne, a sada sam ga zapravo i napravila pa donosim recept. Do sada ga nisam nikada radila, ali odsada ću definitivno nastaviti, jer smo bili oduševljeni ovim jelom.
Recept u nastavku!
Vrijeme pripreme:
- 2 sata
Sastojci za veći lonac:
- 300 g graha (po mogućnosti crvenog)
- 500 g mljevene junetine
- 1 glavica crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 2 žličice dimljene crvene slatke paprike
- 2 žličice chillija
- 1 mala konzerva (400g) sjeckane rajčice
- 1 dcl crnog vina
Priprema:
Prvo skuhajte grah dok ne omekša. Ja imam domaći grah koji sam namakala noć prije i skuhao se za sa vremena. Grah nkon kuhanja procijedite.
Na malo ulja pržite nasjeckani luk i češnjak. Kada luk postakli, dodajte dimljenu papriku, promiješajte, pržite još 10-ak sekundi i dodajte mljeveno meso. Kada se meso malo zaprži, podlijte vinom i poklopite. redovno podlijevajte s malo vode (po 1 dcl) i dinstajte dok meso ne omekša. Ja sam dinstala sat vremena.
Kada je meso omekšalo dodajte konzervu rajčice, začinite sa chillijem, solju ,paprom i vegetom. Stavila sam dosta chillija jer mi volimo ljuto, a vi stavite koliko vama odgovara. Kad ste dodali rajčicu, dodajte i grah i sve skupa kuhatjte dok se voda ne ispari skoro do kraja i dok ne ostane samo meso, grah i rajčica, bez previše vode.
Ako želite povećati gustoću jela, pomiješajte pola žlice brašna sa malo vode, ulijte u jelo i prokuhjte 5 minuta.
I to je to. Pustite da se malo ohladi i poslužite uz neku finu salatu.
Dobar tek!