Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Njoki u umaku od rajčice i bosiljka

njoki s rajčicom

njoki s rajčicom

Vrijeme pripreme:

1/2 sata

Sastojci za dvije osobe:

  • 400 g njoka
  • 1 konzerva sjeckane rajčice ili pelata
  • 1 režanj češnjaka
  • pola glavice crvenog luka
  • žličica umaka pesto genovese
  • bosiljak (svježi ili sušeni)
  • peršin
  • žlica parmezana
  • sol, papar, chili

Priprema:

Na malo ulja staviti zgnječeni češnjak s ljuskom. Popržiti ga 1-2 min (čisto da pusti miris)  i skinuti s tave. Nakon toga dodati sjeckani luk te ga malo popržiti. Nakon toga dodati sjeckanu rajčicu, malo vode te začiniti sa svim začinima. Pirjati 15-ak min te dodati Pesto genovese i parmezan. Pustiti da prokuha još 5 minuta te skinuti s vatre i unutra staviti kuhane njoke i sve skupa dobro izmiješati. Staviti na tanjur i posipati s parmezanom.

S time sam poslužila salatu od svježe ribane mrkve i rotkvice.

Uživajte u vikendu!

You Might Also Like