Vrijeme pripreme:
1/2 sata
Sastojci za dvije osobe:
- 400 g njoka
- 1 konzerva sjeckane rajčice ili pelata
- 1 režanj češnjaka
- pola glavice crvenog luka
- žličica umaka pesto genovese
- bosiljak (svježi ili sušeni)
- peršin
- žlica parmezana
- sol, papar, chili
Priprema:
Na malo ulja staviti zgnječeni češnjak s ljuskom. Popržiti ga 1-2 min (čisto da pusti miris) i skinuti s tave. Nakon toga dodati sjeckani luk te ga malo popržiti. Nakon toga dodati sjeckanu rajčicu, malo vode te začiniti sa svim začinima. Pirjati 15-ak min te dodati Pesto genovese i parmezan. Pustiti da prokuha još 5 minuta te skinuti s vatre i unutra staviti kuhane njoke i sve skupa dobro izmiješati. Staviti na tanjur i posipati s parmezanom.
S time sam poslužila salatu od svježe ribane mrkve i rotkvice.
Uživajte u vikendu!