Vrijeme pripreme:
45 minuta
Sastojci za 4 osobe:
- 1 luk
- 1 šalica riže (cca 2,5 dcl)
- 1 dcl bijelog vina
- 1 manja glavica crvenog radića
- 6 dcl vode
- 1 povrtna kocka za juhu
- ribani parmezan
- 1 žlica limunova soka
- Začini: papar, sol
Priprema:
Na ulju kratko (2 min) popržite crveni radić izrezan na tanke trakice. Zatim ga izvadite iz tave i na ulje dodajte sjeckani luk. Kad luk požuti, odnosno postane staklast, dodajte rižu te još kratko prodinstajte.
Ulijte vino, vodu i povrtnu kocku te začine po želji. Sve dobro promiješajte i kuhajte oko 20 minuta. Pred kraj dodajte ribani parmezan i prethodno pirjani radić. Čim dodate parmezan i radić, možete promiješati i uhasiti vatru.
Poslužite sa ribanim parmezanom i svježim peršinom.
Dobar Vam tek!