Glavno jelo/ Predjelo/ Prilozi/ Slano

Rižoto s crvenim radićem

rižoto s radićem

Vrijeme pripreme:

45 minuta

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 luk
  • 1 šalica riže (cca 2,5 dcl)
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 manja glavica crvenog radića
  • 6 dcl vode
  • 1 povrtna kocka za juhu
  •  ribani parmezan
  • 1 žlica limunova soka
  • Začini: papar, sol

Priprema:

Na ulju kratko (2 min) popržite crveni radić izrezan na tanke trakice. Zatim ga izvadite iz tave i na ulje dodajte sjeckani luk. Kad luk požuti, odnosno postane staklast, dodajte rižu te još kratko prodinstajte.

Ulijte vino, vodu i povrtnu kocku te začine po želji. Sve dobro promiješajte i kuhajte oko 20 minuta.  Pred kraj dodajte ribani parmezan i prethodno pirjani radić. Čim dodate parmezan i radić, možete promiješati i uhasiti vatru.

Poslužite sa ribanim parmezanom i svježim peršinom.

Dobar Vam tek!

You Might Also Like