Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Šareno varivo

šareno varivo

Nakon blagdanskih delicija, vrijeme je za malo detoksikacije sa varivima i juhicama. Ovo je ispalo odlično i preporučujem!

Vrijeme pripreme:

sat vremena

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 dcl pasirane rajčice
  • slanine ili suhog mesa po želji
  • 500 g svježih šampinjona
  • 4 svježe mrkve srednje veličine
  • 1 velika konzerva graha
  • 1 mala konzerva graška
  • 1 mala konzerva kukuruza
  • začini

 

Priprema:

Prvo na luku prodinstati luk i češnjak i kada postakli dodati slaninu (ili suho meso) i svježu mrkvu narezanu na kolutiće. Nakon što se slanina i mrkva malo prodinstaju s lukom, dodati gljive i podliti sa pasiranom rajčicom. Nakon 15-ak minuta dodati grah, kukuruz i grašak te podliti sa pola lite vode. Začiniti po želji (sol, papar, mažuran, malo čilija). Neka se kuha pola sata i ako je prerijetko, dodati 1 žlicu brašna razmućenog u vodi.

I to je to.

Dobar tek!

You Might Also Like