Nakon blagdanskih delicija, vrijeme je za malo detoksikacije sa varivima i juhicama. Ovo je ispalo odlično i preporučujem!
Vrijeme pripreme:
sat vremena
Sastojci za 4 osobe:
- 1 glavica crvenog luka
- 1 glavica češnjaka
- 1 dcl pasirane rajčice
- slanine ili suhog mesa po želji
- 500 g svježih šampinjona
- 4 svježe mrkve srednje veličine
- 1 velika konzerva graha
- 1 mala konzerva graška
- 1 mala konzerva kukuruza
- začini
Priprema:
Prvo na luku prodinstati luk i češnjak i kada postakli dodati slaninu (ili suho meso) i svježu mrkvu narezanu na kolutiće. Nakon što se slanina i mrkva malo prodinstaju s lukom, dodati gljive i podliti sa pasiranom rajčicom. Nakon 15-ak minuta dodati grah, kukuruz i grašak te podliti sa pola lite vode. Začiniti po želji (sol, papar, mažuran, malo čilija). Neka se kuha pola sata i ako je prerijetko, dodati 1 žlicu brašna razmućenog u vodi.
I to je to.
Dobar tek!