Ovo su moji zdravi sočni muffini s makom i jabukama koje jedemo bez grižnje savjesti. Nema brašna, nema šećera, sočni i mekani. Pa šta ćeš bolje za međuobrok ili doručak. Jedva sam dočekala malo hladnije vrijeme i paljenje pećnice tako da vas sada ponovno očekuju nove kreacije.
Za ove muffine ne morate paliti mikser, dovoljno je sastojke izmiješati pjenjačom. Na vrhu su hrskavi, a unutra mekani.
Ako volite okus maka, svakako isprobajte.
Vrijeme pripreme:
- 60 min
Sastojci za 8-10 muffina:
- 2 cijela jaja
- 100 ml tekućeg jogurta
- 50 ml ulja
- 80g maka
- 30g mljevenih lješnjaka ili badema
- 2 ribane manje jabuke
- 1 žličica praška za pecivo
- 30g sjeckanih oraha za posipati
- Ukoliko želite dodajte 1 manju žlicu meda
Priprema:
U jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj tekuće te polagano spojite mokre sa suhim sastojcima neprestano miješajući pjenjačom.
Nakon što ste dobro pomiješali sve sastojke, izlijte u kalupe za muffine da budu puni dvije trećine i odozgo posipajte sa sjeckanim orasima.
Pecite na 180 stupnjeva, na opciji bez ventilatora, 35-40 minuta, ovisno o pećnici.