Bez glutena/ Muffini/ Slatko

Muffini s makom

Ovo su moji zdravi muffini koje jedemo bez grižnje savjesti. Nema brašna, nema šećera, a sočni i mekani. Pa šta ćeš bolje. Jedva sam dočekala malo hladnije vrijeme i paljenje pećnice tako da vas sada ponovno očekuju nove kreacije.

Vrijeme pripreme:

  • 60 min

Sastojci za 8-10 muffina:

  • 2 cijela jaja
  • 100 ml tekućeg jogurta
  • 50 ml ulja
  • 80g maka
  • 30g mljevenih lješnjaka ili badema
  • 2 ribane manje jabuke
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 30g sjeckanih oraha za posipati
  • Ukoliko želite dodajte 1 manju žlicu meda

Priprema:

U jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj tekuće te polagano spojite mokre sa suhim sastojcima neprestano miješajući pjenjačom ili mikserom.

Nakon što ste pomiješali sve sastojke, izlijte u kalupe za muffine da budu puni 2/3 i odozgo posipajte sa sjeckanim orasima.

Pecite na 180 stupnjeva, na opciji bez ventilatora, 35-40 minuta, ovisno o pećnici.

 

You Might Also Like