Ovaj kolač sam našla na Coolinarki i mogu reći da je stvarno opravdao očekivanja koja sam imala za njega. Originalni recept je na linku. Ja sam malo izmijenila neke dijelove. Stavila sam manje šećera, iako je i dalje izuzetno sladak kolač i manje maslaca u kremu.
Sastojci:
Kore:
- 5 bjelanjaka
- 220 g šećera
- 100 g mljevenih oraha
- 1 žlica krušnih mrvica
Krema:
- 5 žumanjaka
- 100 g šećera
- 3 žlice brašna
- 250 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica ruma
- 200 g maslaca
Priprema:
Kore:
Bjelanjke pjenasto umutite sa prstohvatom soli. Pomalo dodavajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Na dodajte mljevene orahe i krušne mrvice i lagano kuhačom umijesite. Rasporedite na papir za pečenje u veliku tepsiju, najbolje onu od pećnice. Pecite 25 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Krema:
Pomiješajte žutanjke, šećer, mlijeko, brašno, rum i vaniliju te stavite kuhati na laganu vatru. Kad se počne zgušnjavati, koristite mikser za miješanje kreme kako ne bi došle grudice. Kada se krema zgusne, sklonite je sa vatre i pokrijte prozirnom folijom tako da folija dodiruje vrh kreme. Kad je krema ohlađena, umiješajte u nju razmućeni maslac.
Koru prerežite na dva dijela te između dvije kore namažite kremu. Pustite da odstoji, barem 2 sata i poslužite.
[supsystic-gallery id=11 position=center]