Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci:
- 60g kakaa
- 250g šećera
- 80ml vode
- pola praška za pecivo
- 330g brašna
- pola žličice soli
- 250ml ulja
- 5 jaja
- 250ml mlijeka
Priprema:
Prvo je potrebno napraviti pastu od kakaa na način da pomiješamo kakao, vodu i 50g šećera i dobro pjenjačom izmiješamo.
Zatim radimo bijeli biskvit. U posebnoj posudi izmiješamo suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo.
U drugoj posudi izmutimo jaja sa preostalih 200g šećera. Mutite mikserom barem 10min da dobijete malo čvršću smjesu. U jaja zatim dodati ulje i miješati još 5 min.
Zatim naizmjence dodavati brašno i mlijeko te miješati pjenjačom (jedino na kraju malo promiješajte mikserom ako je ostalo grudica).
1/3 smjese dodati u pastu od kakaa i pjenjačom pomiješati.
U namašćeni kalup za mramorni kolač naizmjence dodavati tamnu pa svijetlu smjesu. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva, cca 40 min. Ja sam koristila kalup za kruh pa sam pekla kolač sat vremena.
Najbolje je provjeriti čačkalicom da li je kolač pečen. Ako izvađena čačkalica ostane suha, kolač je gotov.
Poslužite ga toplog uz čašu mlijeka!
mmmmmm