Uskoro nam stiže najveselije i srcu najtoplije doba godine pa se valja dobro pripremiti. Ove godine sam s pripremama krenula malo ranije kako bi na miru mogla dočekati Božić. Prvo što sam isprobala su keksi od badema za koje možete pogledati recept u nastavku. Ovo je malo zdravija verzija keksića, a vi možete nerafinirani šećer zamijeniti običnim, a rižino brašno oštrim pšeničnim brašnom. Ostale mjere su iste.
Nadam se da će vam se svidjeti kao i nama. Hrskavi su i osjeća se fini okus badema.
Slijedi recept…
Sastojci:
- 150 g sitno mljevenih badema
- 50 g rižinog brašna
- 50 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica nerafiniranog smeđeg šećera
- 1 žlica cimeta
Priprema:
Sve sastojke stavite u posudu i rukama umijesite glatku smjesu. Maslac prilikom pripreme mora biti omekšao, na sobnoj temperaturi.
Stavite smjesu u hladnjak, na barem pola sata da odstoji. Izvadite iz hladnjaka, razvaljajte na debljinu od 5 mm i izrezujte oblike po želji.
Pecite na 180 stupnjeva ,na opciji bez ventilatora, 15minuta. Najbolje da pogledate i ranije. Ako su keksi počeli dobivati lagano smećkastu boju, izvadite ih. Prilikom pečenja su mekani, ali kad se ohlade postaju hrskavi.
I to je to! Uživajte!