Bez glutena/ Božić/ Keksi/ Slatko

Keksi od badema

Uskoro nam stiže najveselije i srcu najtoplije doba godine pa se valja dobro pripremiti. Ove godine sam s pripremama krenula malo ranije kako bi na miru mogla dočekati Božić. Prvo što sam isprobala su keksi od badema za koje možete pogledati recept u nastavku. Ovo je malo zdravija verzija keksića, a vi možete nerafinirani šećer zamijeniti običnim, a rižino brašno oštrim pšeničnim brašnom. Ostale mjere su iste.

Nadam se da će vam se svidjeti kao i nama. Hrskavi su i osjeća se fini okus badema.

Slijedi recept…

Sastojci:

  • 150 g sitno mljevenih badema
  • 50 g rižinog brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žlica nerafiniranog smeđeg šećera
  • 1 žlica cimeta

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i rukama umijesite glatku smjesu. Maslac prilikom pripreme mora biti omekšao, na sobnoj temperaturi.

Stavite smjesu u hladnjak, na barem pola sata da odstoji. Izvadite iz hladnjaka, razvaljajte na debljinu od 5 mm i izrezujte oblike po želji.

Pecite na 180 stupnjeva ,na opciji bez ventilatora, 15minuta. Najbolje da pogledate i ranije. Ako su keksi počeli dobivati lagano smećkastu boju, izvadite ih. Prilikom pečenja su mekani, ali kad se ohlade postaju hrskavi.

I to je to! Uživajte!

You Might Also Like