Glavno jelo/ Predjelo/ Prilozi/ Slano

Vege pita

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci za kalup promjera 26 cm:

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • malo soli

Nadjev:

  • Pola poriluka
  • 250 g šampinjona
  • 1 jaje
  • 100 g sira goude

Priprema:

Prvo od sastojaka za tijesto umijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku najmanje pola sata da odstoji.

Poriluk sitno nasjeckati i pržiti kratko na ulju i zatim dodati naribane gljive. Sve skupa pirjati 10-ak minuta i maknuti s vatre. Pustiti da se malo ohladi i u smjesu dodati jaje i naribati sir.

Tijesto razvaljati u kalup i isipati povrće.

Peći na 180 stupnjeva 30 min, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnu boju.

You Might Also Like