Sočno, mekano, aromatično i fino – upravo tako možemo opisati banana bread, kolač ili kruh od banane, savršen za svaku priliku. Jednostavan za pripremu, a nevjerojatno ukusan, ovaj recept idealan je način da iskoristite prezrele banane koje možda ne izgledaju najbolje, ali su savršene za ovu slasticu. Ne samo da ćete spriječiti bacanje hrane, već ćete i uživati u mirisnom domaćem kolaču koji će osvojiti sve za stolom – od doručka, preko užine, pa sve do slatkog zalogaja uz kavu. Isprobajte i uvjerite se!

Vrijeme pripreme:
60 minuta
Sastojci:
- 4 prezrele banane srednje veličine
- 100g šećera
- 200g maslaca
- 4 jaja
- 70g mlijeka
- 300g glatkog brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- 50g suhih grožđica
- 100g oraha
- 1 žličica cimeta
Priprema:
Prvo vilicom dobro zgnječite banane i dodajte im 4 cijela jaja. Sve dobro vilicom izmiješajte.
Nakon toga dodajte sve ostale sastojke, orahe nasjeckajte tako da se u kolaču osjete komadi. Sve kratko izmiješajte mikserom i stavite u kalup za kruh, na papir za pečenje.
Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, bez ventilatora.
Kada odozgo dobije lijepu žuto-smeđu boju, kolač je gotov.
Pustite ga barem sat vremena da se ohladi i upije maslac te da se svi okusi sjedine.
Uživajte!