Knedle su vrlo jednostavne za pripremu, a odlično idu uz umake. Ja sam ih radila uz umak od gljiva i kobasica.
Sastojci za 10-ak knedli:
- 180 ml mlijeka
- 80 g špinata
- 150 g starog bijelog kruha
- 1 jaje
- 50 g krušnih mrvica
- sol, papar
Priprema:
Stavite na vatru zagrijati mlijeko. Nakon što zvrije, dodati u njega očišćeni špinat i kuhati 10-ak minuta na laganoj vatri. Nakon što je skuhano, usitniti sa štapnim mikserom. Stari kruh narezati na kockice i preliti ga sa vrelom smjesom špinata i mlijeka. Pustiti da odstoji dok se ne ohladi. U posebnoj posudi izmutiti jajae, dodati mu začine i izliti ga u ostatak smjese. Dodati krušne mrvice (cca 50g) ili dok ne dobijete kompaktnu smjesu od koje se mogu lijepo oblikovati knedle. Neka ne bude ni pretvrda niti premekana.
Staviti u vrelu vodu i kuhati 8-10 minuta.
Poslužite uz neki fini umak. Dobar tek!