Prilozi/ Slano

Knedle od kruha i špinata

Knedle su vrlo jednostavne za pripremu, a odlično idu uz umake.  Ja sam ih radila uz umak od gljiva i kobasica.

Sastojci za 10-ak knedli:

  • 180 ml mlijeka
  • 80 g špinata
  • 150 g starog bijelog kruha
  • 1 jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • sol, papar

Priprema:

Stavite na vatru zagrijati mlijeko. Nakon što zvrije, dodati u njega očišćeni špinat i kuhati 10-ak minuta na laganoj vatri. Nakon što je skuhano, usitniti sa štapnim mikserom. Stari kruh narezati na kockice i preliti ga sa vrelom smjesom špinata i mlijeka. Pustiti da odstoji dok se ne ohladi. U posebnoj posudi izmutiti jajae, dodati mu začine i izliti ga u ostatak smjese. Dodati krušne mrvice (cca 50g) ili dok ne dobijete kompaktnu smjesu od koje se mogu lijepo oblikovati knedle. Neka ne bude ni pretvrda niti premekana.

Staviti u vrelu vodu i kuhati 8-10 minuta.

Poslužite uz neki fini umak. Dobar tek!

You Might Also Like