Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Krumpir gulaš s kobasicama

krumpir gulaš

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci:

  • 1/2 kg krumpira
  • 4 kobasice (kranjske)
  • 1 dcl pasirane rajčice
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 žlica brašna
  • 2 lovorova lista
  • sol, papar, chili

 

Priprema:

Luk nasjeckamo, kobasice narežemo na kolutiće, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. U lonac, na ugrijanulje dodamo luk i kobasice, promiješamo sastojke i pržimo ih dok luk malo ne omekša. Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, dodamo lovorov list, promiješamo i pirjamo 10-ak minuta dok vino napola ne ispari. Zatim dodamo krumpir, pasiranu rajčicu, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. Nakon 45 minuta u posebnoj posudi razmutimo žlicu brašna, ulijemo hladnu vode (cca 1 dcl) i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice. Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, začinimo solju i paprom i chilijem po želji, promiješamo i ostavimo da kuha još 5 minuta. Nakon toga, jelo možemo poslužiti.

Dobar tek!

You Might Also Like