Vrijeme pripreme:
45 min
Sastojci:
- 1/2 kg krumpira
- 4 kobasice (kranjske)
- 1 dcl pasirane rajčice
- 1 dcl bijelog vina
- 1 žlica brašna
- 2 lovorova lista
- sol, papar, chili
Priprema:
Luk nasjeckamo, kobasice narežemo na kolutiće, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. U lonac, na ugrijanulje dodamo luk i kobasice, promiješamo sastojke i pržimo ih dok luk malo ne omekša. Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, dodamo lovorov list, promiješamo i pirjamo 10-ak minuta dok vino napola ne ispari. Zatim dodamo krumpir, pasiranu rajčicu, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. Nakon 45 minuta u posebnoj posudi razmutimo žlicu brašna, ulijemo hladnu vode (cca 1 dcl) i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice. Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, začinimo solju i paprom i chilijem po želji, promiješamo i ostavimo da kuha još 5 minuta. Nakon toga, jelo možemo poslužiti.
Dobar tek!