Slatko/ Torte

Cheesecake

cheesecake 2

Ova torta je jednostavna za pripremu, a vrlo je fina i osvježavajućeg okusa. Ako Vam je privremeno dosta čokoladnih kolača, isprobajte ovu prefinu tortu od sira – cheesecake!

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci:

Podloga:

  • 200 g keksa (petit beure)
  • 150 g maslaca

Krema od sira:

  • 500 g svježeg sira
  • 200 g krem sira (philadelphia, abc…)
  • 4 žlice šećera
  • 4 jaja srednje veličine
  • sok od 1 limuna
  • naribana limunova korica
  • 1 vanilin šećer ili 1 žličica ekstrakta vanilije

Krema od vrhnja:

  • 400 ml kiselog vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer ili 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Podloga:

Sameljite kekse i u njih dodajte rastopljeni maslac. Dobro izmiješajte i stavite u kalup. Nije potrebno jako stiskati, nego samo poravnati žlicom.

Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva, 5 min.

Izvaditi podlogu iz pećnice (a pećnicu smanjiti na 170 stupnjeva) i pustiti da odstoji na sobnoj temperaturi 10-ak minuta, a za to vrijeme pripremiti kremu od sira.

Krema od sira:

Sir izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i na kraju limunov sok i koricu limuna. Dobro izmiješajte. Smjesa je malo rijeđa, ali ne brinite, takva i treba biti. Izlijte je u kalup, poravnajte i stavite u pećnicu na 170 stupnjeva i pecite 40-ak minuta. Nakon što se krema ispeče, izvadite tortu iz pećnice, a za to vrijeme pripremite kremu od vrhnja.

Krema od vrhnja:

Izmiješajte vrhnja, šećer i vanilin šećer te prelijte po torti. Stavite u pećnicu na 5 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji, najbolje preko noći. Ukrasite po želji i poslužite.

Mmmm

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply