Ova torta je jednostavna za pripremu, a vrlo je fina i osvježavajućeg okusa. Ako Vam je privremeno dosta čokoladnih kolača, isprobajte ovu prefinu tortu od sira – cheesecake!
Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci:
Podloga:
- 200 g keksa (petit beure)
- 150 g maslaca
Krema od sira:
- 500 g svježeg sira
- 200 g krem sira (philadelphia, abc…)
- 4 žlice šećera
- 4 jaja srednje veličine
- sok od 1 limuna
- naribana limunova korica
- 1 vanilin šećer ili 1 žličica ekstrakta vanilije
Krema od vrhnja:
- 400 ml kiselog vrhnja
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer ili 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Podloga:
Sameljite kekse i u njih dodajte rastopljeni maslac. Dobro izmiješajte i stavite u kalup. Nije potrebno jako stiskati, nego samo poravnati žlicom.
Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva, 5 min.
Izvaditi podlogu iz pećnice (a pećnicu smanjiti na 170 stupnjeva) i pustiti da odstoji na sobnoj temperaturi 10-ak minuta, a za to vrijeme pripremiti kremu od sira.
Krema od sira:
Sir izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i na kraju limunov sok i koricu limuna. Dobro izmiješajte. Smjesa je malo rijeđa, ali ne brinite, takva i treba biti. Izlijte je u kalup, poravnajte i stavite u pećnicu na 170 stupnjeva i pecite 40-ak minuta. Nakon što se krema ispeče, izvadite tortu iz pećnice, a za to vrijeme pripremite kremu od vrhnja.
Krema od vrhnja:
Izmiješajte vrhnja, šećer i vanilin šećer te prelijte po torti. Stavite u pećnicu na 5 minuta.
Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji, najbolje preko noći. Ukrasite po želji i poslužite.
Mmmm