Bez glutena/ Bez pečenja/ Slatko/ Torte/ Zdravije

Torta od sira i naranče

Donosim vam jednu zdravu torticu koja se ne peče i vrlo je jednstavna za pripremu. Tekstura je kremasta, a okus osvježavajući. Priznajem, možda je više prikladna za ljetne dane, ali mi baš volimo ovakve kolače u svako doba godine.

Vrijeme pripreme:

  • 45 min

Sastojci:

Kora

  • 200g datulja
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ulja
  • 1 šalica – 2dcl mljevenih lješnjaka

Krema

  • 125g ricotte
  • 250 g svježeg sira
  • 2 žlice meda
  • korica od pola limuna
  • sok pola naranče
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1/2 želatine (5g)

Žele od naranče

  • 250 ml sok od naranče
  • 1/2 želatine (5g)
edf

Priprema:

Kora

Datulje prokuhajte u vodi nekoliko minuta da omekšaju ili ih ostavite preko noći da se namaču.

Izvadite koštice i stavite u blender skupa sa otopljenim kokosovim uljem. Izblendajte dok se sastojci ne spoje. Izvadite iz blendera i dodajte mljevene lješnjake i miješajte špatulom dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Smjesu utisnite u kalup promjera 20cm i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Krema

Prvo stavite želatinu u hladnu vodu da nabubri.

U zdjelu stavite sve sastojke za kremu i miksajte dok se ne spoje. Žetinu sada zagrijte da se otopi i ulijte u kremu i još jednom izmiksajte. Izlijte kremu na podlogu i vratite u hladnjak. Pustite da odstoji 10-ak minuta.

Žele od naranče

Stavite pola želatine u hladnu vodu i pustite da nabubri.

Iscijedite sok od naranče.  Malo ga zagrijte, da bude mlako.

Nakon 10 minuta zagrijte želatinu da se otopi i dodajte u sok naranče. Sve skupa dobro promiješajte i izlijte na ostatak kolača.

Pustite da se hladi najmanje 3 sata i poslužite.

edf

You Might Also Like