Vrijeme pripreme:
1/2 sata
Sastojci:
- 5-7 manjih jabuka
- 3 žlice šećera
- petit keksi
- puding od vanilije
Priprema:
U manju tepsiju poslagati na dno petit kekse (neka prekriju cijelo dno). Zatim se “baciti” na pripremu smjese.
Oguliti jabuke i odstraniti im sredinu. Zatim ih sa štapnim mikserom usitniti (uz pola dcl vode). Ja sam dobila u posudi smjesu od 800 ml. U jabuke dodati 3 žlice šećera (a ako volite slađe, može i više) te skoro cijelu smjesu staviti u posudu da zavrije.
U ostatak jabuka razmutiti puding te izliti kada jabuke na štednjaku počnu vrijeti. Kuhati smjesu 2-3 minute te skinuti sa štednjaka i izliti na kekse. Dok je još vruće, odmah gore poslagadti još jedan red petit keksa i preliti glazuru od čokolade.
Pustiti da se kolač dobro ohladi i poslužiti.
To je to… 🙂