Na Instagram profilu kolegice, autorice bloga Foodoris sam pronašla ovaj recept i odlučila ga odmah isprobati. Ja sam napravila neke preinake, po svom guštu, a njen originalan recept možete pogledati na LINKU.
Ovo je moja verzija:
Vrijeme pripreme:
- 60 min
Sastojci:
Napomena: Koristila sam šalicu od 2,5 dcl
- 1 1/2 šalica pirovog integralnog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1/4 šalice sitno sjeckanih oraha
- 1/4 šalice kokosa
- prstohvat soli
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica đumbira u prahu
- 2 ribane jabuke srednje veličine
- 1/4 šalice otopljenog kokosovog ulja
- 2 žlice meda
- 1/2 šalice mlijeka
Priprema:
Prvo u posebnoj zdjeli izmiješati sve suhe sastojke. U posudici otopiti kokosovo ulje i med na laganoj vatri. U suhe sastojke pomalo dodati mokre i pomiješati lagano kuhačom, ne mikserom. Obložiti kalup za kruh papirom za pečenje. Staviti peći na 170 stupnjeva između 45-50 minuta. Isprobajte čačkalicom da li je kruh gotov. Ako čačkalica izađe čista, gotov je. Izvadite kruh i pustite da se ohladi. Poslužite uz omiljeni napitak.
Uživajte!