Vrijeme Pripreme:
1 sat + 4 sata hlađenja
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 12 dag maslaca
- 16 dag šećera u prahu
- 20 dag mljevenih lješnjaka (ili badema)
- 2 vanilin šećera
Krema:
- 1 litra slatkog vrhnja
- 70 dag čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka, pomijesati žutanjke sa maslacem, šećerom, lješnjacima i vanilin šećerom, i na kraju dodati istučen snijeg od bjelanjaka.
Peći na 160c 35-40 min.
Ukoliko nemate vremena peći biskvit, možete smrviti i petit kekse s maslacem te dobro utisnuti u kalup.
Krema:
Čokoladu na pari rastopiti i dodati u prohuhano slatko vrhnje. Miješati 2 do 3 min sa mikserom, toplu smjesu dodati na biskvit i pustiti na sobnoj temperaturi 30 min pa staviti u hladnjak da se hladi par sati.
To je to.. Uživajte!