Ostalo/ Slatko/ Torte

Čokoladna torta

čokoladna torta

Vrijeme Pripreme:

1 sat + 4 sata hlađenja

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 12 dag maslaca
  • 16 dag šećera u prahu
  • 20 dag mljevenih lješnjaka (ili badema)
  • 2 vanilin šećera

Krema:

  • 1 litra slatkog vrhnja
  • 70 dag čokolade za kuhanje

Priprema:

Biskvit:

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka, pomijesati žutanjke sa maslacem, šećerom, lješnjacima i vanilin šećerom, i na kraju dodati istučen snijeg od bjelanjaka.
Peći na 160c 35-40 min.

Ukoliko nemate vremena peći biskvit, možete smrviti i petit kekse s maslacem te dobro utisnuti u kalup.

Krema:

Čokoladu na pari rastopiti i dodati u prohuhano slatko vrhnje. Miješati 2 do 3 min sa mikserom, toplu smjesu dodati na biskvit i pustiti na sobnoj temperaturi 30 min pa staviti u hladnjak da se hladi par sati.

To je to.. Uživajte!

You Might Also Like