Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 1 šalica ulja
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica griza
- 1 šalica sjeckanih oraha
- 3 pune žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 5 jabuka oguljenih i naribanih (neocijeđenih)
Preljev:
- 2 šalice mlijeka
- 300 g čokolade za kuhanje
- 125 g margarina ili maslaca
Priprema:
Jaja umutiti malo sa žlicom, dodati šećer, pa ulje i mlijeko i na kraju naribane neocijeđene jabuke.
Griz, orahe, kakao i prašak za pecivo izmiješati zajedno i dodati u gornju masu. Sve lagano izmiješati. Masa izgleda žitka, nije jako gusta, ali tako i treba biti. Koristiti pleh veličine otprilike 25×35 cm.
Peći na 180 stupnjeva 40-ak min.
Preljev:
Dok se kolač peče, staviti da provrije mlijeko, čokolada, i maslac.
Kad se čokolada i maslac otopi, preliti pečen kolač: prvo pola pa malo pričekati i onda ostalo. Ostaviti tako.
Ja sam kolač pekla navečer i pustila ga da odstoji preko noći. Uživajte!