Ostalo vam je bjelanjaka od nekog kolača koji ste pekli ranije? Nema problema, napravite biskvit s bjelanjcima i unutra dodajte orašaste plodove i sušeno voće po želji. Biskvit može stajati i nekoliko dana, a izvrstan je uz kavu ili čaj.
Vrijeme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 8 bjelanjaka
- 150 g brašna
- 150 g oraha, sitno sjeckanih
- korica jedne naranče
- korica jednog limuna
- 0,5 dcl ulja ili 50 g otopljenog maslaca
- 100 g suhog voća, brusnice, grožđice ili što već imate doma
- 60 g šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli. Zatim malo po malo dodavajte šećer i vanilin šećer. Kada dobijete čvrstu smjesu, umiksajte brašno i ulje i zatim lagano kuhačom umiješajte suho voće, orahe i koricu naranče.
Stavite peći u kalup promjera 24-26cm na temperaturu 180 stupnjeva, 30min, odnosno dok ne postane žilavo na dodir.