Bez glutena/ Slatko/ Torte/ Zdravije

Bezglutenska torta sa sirovom kremom od banane

Ova tortica je još jedna u nizu zdravih kolača koje zadnjih dana pripremam. Biskvit sa bademima i na kraju sirova krema od banane, torta je od koje možete uvijek pojesti i koji komadić više. Ja sam je pekla u najmanjem kalupu kojeg imam, promjera 20 cm i biskvit je ispao debljine 2-3 cm pa ako vam je to premalo, slobodno poduplajte smjesu, a možete je onda staviti i u veći kalup. Sve prema vašoj željji… za mene i moju polovicu je bolja manja tortica, jer onda je brzo smažemo pa mogu odmah peći druge kolače 🙂

Vrijeme pripreme:

  • 1 sat

Sastojci:

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 g mljevenih badema
  • 1 korica limuna
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 žličica soda bikarbone

Krema:

  • 1 zrela banana
  • 2 žlice limunovog soka
  • 50 g kokosa
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 2 žlice meda

Priprema:

Biskvit:

Prvo na laganoj vatri otopite med i kokosovo ulje. U blender stavite sve sastojke i na kraju otopljeno ulje i med. Sve za biskvit izmiksajte u blenderu ili mikserom i stavite peći na 180 stupnjeva u mali kalup, promjera 18-20cm.

Pecite 15-20 minuta i probajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Pošto je dosta tanak, neće se trebati dugo peći.

Pustite da se biskvit dobro ohladi i pripremite kremu.

Krema:

Otopite na laganoj vatri kokosovo ulje i med. Ostale sastojke stavite u blender i na kraju dodajte otopljeno kokosovo ulje i med. Sve dobro izmiksajte i stavite u hladnjak da se stegne. Kada je krema dovoljno stisnuta za mazanje, namažite je na biskvit i posipajte sve sa kokosom. Možete je pustiti da još malo odstoji u hladnjaku ili poslužiti odmah.

You Might Also Like