Ovo je torta koju mi je ispekla svekrva za promociju. Uz komad torte i čašicu vina, svijet je postao bolje mjesto 🙂
Vrijeme pripreme:
1h 30min
Sastojci za tijesto:
- 8 jaja
- 16 dkg šećera
- 16 dkg čokolade u prahu
- 10 dkg mljevenih oraha
- 5 dkg krušnih mrvica
- Maslac i brašno za kalup
Sastojci za kremu:
- 15 dkg čokolade u prahu
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 3 dkg šećera
- 3 žumanjka
- 25 dkg maslaca
Priprema:
Tijesto:
Šećer kuhati 5 do 10 minuta u 2 dcl vode, da dobijete gusti sirup. Pomiješajte čokoladu. U ohlađeno dodati jedan po jedan žumanjak, zatim orahe i mrvice, snijeg od bjelanjaka – lagano umutiti sa kuhačom.
Peći 50 min na umjerenoj temperaturi (160-170 °C)
Krema:
Na pari miješati sve osim maslaca. U ohlađeno dodati izrađeni maslac. Hladnu tortu prerezati – namočiti rumom i namazati kremom.
Ukrasiti tortu po želji. Možete izvana glazuru od čokolade, a okolo mljevene orahe.
Hvala gospođo Nadia što ste nam ustupili ovaj fini recept 🙂