Biskviti/ Slatko/ Torte

Klasična čoko-orašasta torta

čoko-orašasta torta

Ovo je torta koju mi je ispekla svekrva za promociju. Uz komad torte i čašicu vina, svijet je postao bolje mjesto 🙂

Vrijeme pripreme:

1h 30min

Sastojci za tijesto:

  • 8 jaja
  • 16 dkg šećera
  • 16 dkg čokolade u prahu
  • 10 dkg mljevenih oraha
  • 5 dkg krušnih mrvica
  • Maslac i brašno za kalup

Sastojci za kremu:

  • 15 dkg čokolade u prahu
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 3 dkg šećera
  • 3 žumanjka
  • 25 dkg maslaca

Priprema:

Tijesto:

Šećer kuhati 5 do 10 minuta u 2 dcl vode, da dobijete gusti sirup. Pomiješajte čokoladu. U ohlađeno dodati jedan po jedan žumanjak, zatim orahe i mrvice, snijeg od bjelanjaka – lagano umutiti sa kuhačom.

Peći 50 min na umjerenoj temperaturi (160-170 °C)

Krema:

Na pari miješati sve osim maslaca. U ohlađeno dodati izrađeni maslac. Hladnu tortu prerezati – namočiti rumom i namazati kremom.

Ukrasiti tortu po želji. Možete izvana glazuru od čokolade, a okolo mljevene orahe.

Hvala gospođo Nadia što ste nam ustupili ovaj fini recept 🙂

You Might Also Like