Znate one dane kad vam se jede nešto slatko pa na brzinu pogledate u hladnjak i vidite neke namirnice od kojih bi mogli pripremiti kolač? Tako je kod mene bilo neki dan.. U želji da pojedem nešto slatko, a nabrzaka napravljeno, kreirala sam ovu finu torticu koja se ne peče. Nije jako slatka, brzo se priprema, a okusi su odlični. Što vam više treba. Najdulji dio je bilo čekanje da fotografiram tortu. Moj dragi je gledao taj odrezani komad torte kao plijen lovinu i samo je čekao da kaže: “Ajde možeš sad pojesti” 🙂 Nisam se ni okrenula, a kriška je već nestala. Nadam se da ćete i vi tako uživati.
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci:
- Podloga:
- 200 g petit keksa
- 200 g maslaca
Krema:
- 250 g sira mascarpone
- 500 g svježeg sira
- 100 ml vrhnja za šlag
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice šećera u prahu
- sok od pola limuna
Dodatno:
- Marmelada po želji za premazivanje
Priprema:
Sameljite kekse i otopite maslac. Sve skupa izmiješajte i utisnite u kalup za torte. Ja koristim promjer 26cm.
Nakon toga je vrijeme za pripremu kreme.
Izmiksajte svježi sir sa šećerom da dobijete glatku smjesu. Istucite 100ml vrhnja za šlag i dodajte u smjesu sira i šećera i nakon otga sve ostale sastojke. Dobro sve izmiksajte da se sastojci za kremu spoje. Namažite kremu na podlogu i sve premažite marmeladom po želji. Ja sam iskoristila marmeladu od smokava koju sam dan ranije skuhala.
Pustite da se malo ohladi, a ako ne možete čekati, poslužite odmah.