Odlično kao predjelo ili lagani ručak! Uživajte u sezoni brokule.
Sastojci za 3 osobe:
- 1/2 kg brokule
- 30 dag pilećeg filea
- 2 srednje mrkve
- kukuruzno brašno
- 2 režnja češnjaka
- 1 vezica svježeg peršina
- 1 manja konzerva slanutka
- origano, sol, papar, chili, curry
- aceto balsamico, maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu narezati na kockice i začiniti sa malo soli, papra, origana, chilly-a i curry-a te uvaljati u kukuruzno brašno. Pržiti na malo maslinovog ulja 10-ak minuta dok ne dobije lijepu rumenu boju. Izvaditi sa strane.
Brokulu očistiti, natrgati na manje cvjetove te prokuhati u slanoj vodi 5-7 minuta.
Mrkvu narezati na kolutiće i prokuhati skupa s brokulom.
U šalici pomiješati 1 dcl aceta balsamica ili običnog octa, 1 dcl maslinovog ulja, nasjeckani češnjak, peršin i malo soli.
Pomiješati u zdjeli skuhanu brokulu, mrkvu i slanutak te politi sa smjesom ulja, octa, peršina i češnjaka. Pustii da se salata malo ohladi.
Poslužiti u tanjur i na vrh poslagati komadiće hrskave piletine.