Svom dragom sam rekla da izabere jedan od ključnih sastojaka za tortu i on je rekao – jogurt. I tako je nastala ova tortica. Jogurt, slatko vrhnje, jagode…ljetna i osvježavajuća, jednostavna za pripremu. Što više čovjeku treba za sreću!
Donosim vam recept za pripremu i nadam se da ćete je isprobati i uživati u njoj jednako kao i mi.
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci za kalup promjera 26 cm:
- 500 g jagoda
- 500 ml vrhnja za šlag
- 2 grčka jogurta od 150 g
- 240 g petit keksi
- 200 g maslaca
- 1 žličica meda
- limunova korica
- 1 želatina u prahu (10g)
Priprema:
Prvo sameljite kekse i pomiješajte ih sa rastopljenim maslacem te dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup. Stavite u hladnjak neka se hladi dok pripremate ostalo.
U posudi pomiješajte 2 grčka jogurta, vrhnje za šlag i limunovu koricu, a zatim smjesu razdvojite na dva dijela. U blenderu ili sa štapnim mikserom izmiksajte 100 g (10 dag) jagode i umiješajte ih u jednu polovicu smjese i u tu smjesu u kojoj su jagode dodajte 1 žličicu meda. Ostatak jagoda će Vam trebati za ukrašavanje torte.
Želatinu pripremite prema uputama s vrećice. Pola izlijte u jedan, a pola želatine u drugi nadjev. Izmiješajte i na podlogu ok keksi prvo stavite rozi nadjev s jagodama i prošarajte zatim s bijelim nadjevom bez jagoda. Poravnajte žlicom i stavite u hladnjak na par sati, a najbolje preko noći.
Ohlađenu tortu ukrasite svježim jagodama.
Uživajte!