Bez pečenja/ Slatko/ Torte

Jogurt torta s jagodama

Jogurt torta s jagodama

Jogurt torta s jagodama je nastala sasvim slučajno, kad sam svom suprugu rekla da odabere sastojak za tortu, a on je ko iz topa izvalio “jogurt” i tako je nastala ova torta. Obzirom da su glavni sastojci jogurt, vrhnje i jagode, ova torta je jako lagana i odlična je za pripremu ljeti. Pošto sezona jagoda jako brzo prođe jagode možete zamijeniti nekim drugim sezonskim voćem kao što su breskve ili borovnice.

Za pripremu ove torte neće biti potrebno upaliti pećnicu tako da se nećete niti najmanje nepotrebno oznojiti 🙂

Najteže od svega je čekati da se ova torta ohladi, a prije konzumacije ju je potrebno ohladiti nekoliko sati u hladnjaku, a najbolje preko noći zato se naoružajte strpljenjem.

Donosim vam recept u nastavku te se nadam se da ćete je isprobati i uživati u njoj jednako kao i mi.

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci za kalup promjera 26 cm:

  • 500 g jagoda
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 2 grčka jogurta od 150 g
  • 240 g petit keksi
  • 200 g maslaca
  • 1 žličica meda
  • limunova korica
  • 1 želatina u prahu (10g)

torta

Priprema:

Prvo sameljite kekse i pomiješajte ih sa rastopljenim maslacem te dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 26cm. Stavite u hladnjak neka se hladi dok pripremate ostalo.

U drugoj posudi pomiješajte 2 grčka jogurta, vrhnje za šlag i limunovu koricu, a zatim smjesu razdvojite na dva dijela. U blenderu ili sa štapnim mikserom izmiksajte 100 g  jagoda i umiješajte ih u jednu polovicu smjese i u tu smjesu u kojoj su jagode dodajte 1 žličicu meda. Ostatak jagoda će Vam trebati za ukrašavanje torte.

IMG_4431

Želatinu pripremite prema uputama s vrećice. Pola izlijte u jedan, a pola želatine u drugi nadjev. Izmiješajte i na podlogu od keksi prvo stavite rozi nadjev s jagodama i prošarajte zatim s bijelim nadjevom bez jagoda. Poravnajte žlicom i stavite u hladnjak na par sati, a najbolje preko noći.

Ohlađenu tortu ukrasite svježim jagodama.

Uživajte!

You Might Also Like