Bez pečenja/ Slatko/ Torte

Jogurt torta s jagodama

Svom dragom sam rekla da izabere jedan od ključnih sastojaka za tortu i on je rekao – jogurt. I tako je nastala ova tortica. Jogurt, slatko vrhnje, jagode…ljetna i osvježavajuća, jednostavna za pripremu. Što više čovjeku treba za sreću!

Donosim vam recept za pripremu i nadam se da ćete je isprobati i uživati u njoj jednako kao i mi.

 

jogurt torta

 

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci za kalup promjera 26 cm:

  • 500 g jagoda
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 2 grčka jogurta od 150 g
  • 240 g petit keksi
  • 200 g maslaca
  • 1 žličica meda
  • limunova korica
  • 1 želatina u prahu (10g)

torta

Priprema:

Prvo sameljite kekse i pomiješajte ih sa rastopljenim maslacem te dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup. Stavite u hladnjak neka se hladi dok pripremate ostalo.

U posudi pomiješajte 2 grčka jogurta, vrhnje za šlag i limunovu koricu, a zatim smjesu razdvojite na dva dijela. U blenderu ili sa štapnim mikserom izmiksajte 100 g (10 dag) jagode i umiješajte ih u jednu polovicu smjese i u tu smjesu u kojoj su jagode dodajte 1 žličicu meda. Ostatak jagoda će Vam trebati za ukrašavanje torte.

 

IMG_4431

 

Želatinu pripremite prema uputama s vrećice. Pola izlijte u jedan,  a pola želatine u drugi nadjev. Izmiješajte i na podlogu ok keksi prvo stavite rozi nadjev s jagodama i prošarajte zatim s bijelim nadjevom bez jagoda. Poravnajte žlicom i stavite u hladnjak na par sati, a najbolje preko noći.

Ohlađenu tortu ukrasite svježim jagodama.

Uživajte!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply