Ovaj recept je modifikacija recepta s bloga Delicious and healthy by Maya. Ja sam prilagodila omjere, skuhala svoj pekmez i za posip koristila mcvities kekse.
Vrijeme pripreme:
- 1 sat
Sastojci za malu tepsiju 15x20cm:
- 1 teglica pekmeza od šljiva (cca 500g), a ako ga kuhate sami:
- 1 kg šljiva
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 žličica cimeta
Za tijesto:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2 šalice heljdinog brašna
- 1/3 šalice agavinog sirupa
- pola šalice rastopljenog kokosovog brašna
- Za posipanje: 5 mcvities integralnih keksa

Priprema:
Pekmez:
Očistite šljive i izvadite koštice. Ja sam imala domaće šljive u zamrzivaču koje sam odmrznula i iskoristila. Stavite šljjive u posudu u kojoj ćete kuhati pekmez. Dodajte odmah vanilin šećer i cimet i na lagnoj vatri (tek toliko da ključa) kuhajte nekih 40-ak minuta, odnosno dok ne dobijete gustu smjesu i dok sav višak vode ne ispari. Ja nisam pasirala voće, jer volim da ostanu komadići. Skinite sa vatre i pustite sa strane dok pripremate ostalo.
Tijesto:
U blenderu ili multipraktiku usitnine zobene pahuljice. Dodajte preostale sastojke i otopljeno kokosovo ulje i još miksajte dok ne dobijete mrvičastu, ali ljepljivu strukturu.
Utisnite na papir za pečenje u kalup i stavite peći na 180 stupnjeva, 10 minuta. Nakon toga izvadite kolač, prelijte preko njega pekmez i po vrhu posipajte sa mljevenim mcvities keksima. Sve pokrijte aluminijskom folijom kako mrvice keksa ne bi izgorjele prilikom pečenja i pecite još 25-30 minuta na istoj temperaturi.
Izvadite kolač i ostavite da se skroz ohladi pa poslužite.