Najviše volim jela na žlicu jer okrepljuju dušu i tijelo. Tako je nastao i ovaj gulaš, u želji da pojedem nešto na žlicu. Pripremala sam ga skoro na klasičan način, osim što sam još dodala i žlicu carry umaka da dobije pikantnost. Ako nemate curry umak ili ako ga ne volite, možete dodati nešto drugo pikantno, npr ljutu papričicu.
Vrijeme pripreme:
90 min
Sastojci za 4-6 osoba:
- 1 kg svinjetine (šnicli ili but)
- 2 veće glavice crvenog luka
- 2 veće mrkve
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica senfa
- 1 žlica curry umaka
- 1 dcl pasirane rajčice
- svežanj peršina
- 1 žlica brašna
Priprema:
Narezati na sitno luk, češnjak i mrkvu i staviti pirjati na ulje. Nakon nekoliko minuta dodati curry i dinstati još nekoliko minuta uz stalno miješanje i paziti da ne zagori jer se u ovoj fazi lako primi za posudu. Na luk dodati meso narezano na kockice i pirjati dok ne pobijeli i zatim podliti sa 2 dcl vode, smanjiti vatru i pustiti da se lagano krčka sljedećih pola sata uz dodavanje vode ako je to potrebno. Kada je meso malo omekšalo, dodati rajčicu i senf, podliti sa još malo vode i ostaviti da se na laganoj vatri kuha još barem 45 minuta, dok meso skroz ne omekša.
U čaši izmutite 1 žlicu brašna s malo vode i izlijte u gulaš kako bi dobio potrebnu gustoću. Dodajte još nasjeckani peršin i prokuhajte još 2-3- minute. Gulaš je gotov i možete ga poslužiti sa tjesteninom ili rižom.
Dobar tek!