Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci za 2 osobe:
4 tortilje
Umak:
- pola glavice luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 mala konzerva pelata
- malo peršina
Nadjev:
- 2 manja pileća prsa (cca 300 g)
- 100 g naribane goude
- 2 manje tikvice
- 4 manje mrkve
- 200 ml kiselog vrhnja
Priprema:
Umak:
Luk i češnjak sitno nasjeckati i kratko popirjati na luku, dodati nasjeckane pelate i pirjati oko 10 min. Nakon toga umak izmiješati u sjeckalici do fine strukture.
Nadjev:
Piletinu narezati na šire trake, mrkvu i tikvicu nasjeckati na kockice i sve zajedno prepeći u tavi na ulju. Dodati umak od rajčice (ostaviti malo umaka sa strane za preliti zamotanu tortilju prije pečenja), zatim dodati kiselo vrhnje i polovicu naribanog sira i kuhati jos par minuta.
Ovim nadjevom napuniti tortilju i saviti ju kao palačinku. Po površini staviti malo umaka od rajčice i posipati preostalim naribanim sirom. Stavite ih u vatrostalnu posudu i pecite na temperaturi 190-200°C oko 15 minuta.
Napomena:
Kako se prilikom pečenja tortille ne bi otvarale, rubove okrenite u vatrostalnoj posudi prema dolje ili zakačite čačkalicom.
Dobar tek!