Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Enchilade s piletinom i povrćem

enchilade

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci za 2 osobe:

4 tortilje

Umak:

  • pola glavice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mala konzerva pelata
  • malo peršina

Nadjev:

  • 2 manja pileća prsa (cca 300 g)
  • 100 g naribane goude
  • 2 manje tikvice
  • 4 manje mrkve
  • 200 ml kiselog vrhnja

Priprema:

Umak:

Luk i češnjak sitno nasjeckati i kratko popirjati na luku, dodati nasjeckane pelate i pirjati oko 10 min. Nakon toga umak izmiješati u sjeckalici do fine strukture.

Nadjev:

Piletinu narezati na šire trake, mrkvu i tikvicu nasjeckati na kockice i sve zajedno prepeći u tavi na ulju. Dodati umak od rajčice (ostaviti malo umaka sa strane za preliti zamotanu tortilju prije pečenja), zatim dodati kiselo vrhnje i polovicu naribanog sira i kuhati jos par minuta.

Ovim nadjevom napuniti tortilju i saviti ju kao palačinku. Po površini staviti malo umaka od rajčice i posipati preostalim naribanim sirom. Stavite ih u vatrostalnu posudu i pecite na temperaturi 190-200°C oko 15 minuta.

Napomena:

Kako se prilikom pečenja tortille ne bi otvarale, rubove okrenite u vatrostalnoj posudi prema dolje ili zakačite čačkalicom.

Dobar tek!

You Might Also Like