Vikend je bio dosta produktivan pa sam se bacila na posao, u kuhinju i kuhala, mijesila, pekla…svašta nešto je proizašlo. Prvo sam pekla cimet rolice koje me moram priznati nisu baš oduševile, ali nakon toga sam odlučila napraviti svoju verziju sa punjenjem od sira i naranče. Okus je fin, ali ima tu još posla i sitnica za doraditi pa ću recepti objaviti nakon što ga usavršim.
Za predjelo nedjeljnog ručka sam pekla domaće krekere sa sjemenkama i namaz od sušenih rajčica. Sve u svemu, fin vikend 😀
Evo recepta za krekere i namaz:
Krekeri
Sastojci:
- Mjera je šalica od 3 dcl
- 1 šalica glatkog brašna
- Pola šalice sjemenki suncokreta
- 1/3 šalice chia sjemenki
- 1/3 šalice bučinih sjemenki
- 2 žličice soli
- 1 žličica čili praha
- 1 žličica kurkume
- malo papra
- 1 jaje
- 100 ml hladne vode
Priprema:
Sve sastojke umijesiti u kompaktnu smjesu i što tanje razvaljati između 2 pek papira. Izrezati u krekere željene veličine i peći na 200 stupnjeva 15-ak minuta, odnosno dok krekeri ne poprime zlatno-smeđu boju. Za još hrskavije krekere upotrijebite opciju pečenja s ventilatorom.
Namaz
Sastojci:
- 6,7 sušenih rajčica
- 2 žlice svježeg sira
- prstohvat soli
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Izmiksajte sve sastojke u blenderu i voila, sve je spremno za posluživanje.
Uživajte!