Predjelo/ Slano/ Umaci

Domaći krekeri s namazom od sušenih rajčica

Vikend je bio dosta produktivan pa sam se bacila na posao, u kuhinju i kuhala, mijesila, pekla…svašta nešto je proizašlo. Prvo sam pekla cimet rolice koje me moram priznati nisu baš oduševile, ali nakon toga sam odlučila napraviti svoju verziju sa punjenjem od sira i naranče. Okus je fin, ali ima tu još posla i sitnica za doraditi pa ću recepti objaviti nakon što ga usavršim.

Za predjelo nedjeljnog ručka sam pekla domaće krekere sa sjemenkama i namaz od sušenih rajčica. Sve u svemu, fin vikend 😀

Evo recepta za krekere i namaz:

Krekeri

Sastojci:

  • Mjera je šalica od 3 dcl
  • 1 šalica glatkog brašna
  • Pola šalice sjemenki suncokreta
  • 1/3 šalice chia sjemenki
  • 1/3 šalice bučinih sjemenki
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica čili praha
  • 1 žličica kurkume
  • malo papra
  • 1 jaje
  • 100 ml hladne vode

Priprema:

Sve sastojke umijesiti u kompaktnu smjesu i što tanje razvaljati između 2 pek papira. Izrezati u krekere željene veličine i peći na 200 stupnjeva 15-ak minuta, odnosno dok krekeri ne poprime zlatno-smeđu boju. Za još hrskavije krekere upotrijebite opciju pečenja s ventilatorom.

Namaz

Sastojci:

  • 6,7 sušenih rajčica
  • 2 žlice svježeg sira
  • prstohvat soli
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Izmiksajte sve sastojke u blenderu i voila, sve je spremno za posluživanje.

Uživajte!

You Might Also Like