Vrijeme pripreme:
1 i pol sat
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g maslaca
- prstohvat soli
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice brašna
Krema od breskvi:
- 1 kompot od bresaka (cca 400 g)
- 1 žica brašna ili gustina
Krema od čokolade:
- 300 g čokolade za kuhanje
- prstohvat soli
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i pjenasto ih umutite sa šećerom. Čokoladu rastopite s maslacem na pari, dodajte sol i umiješajte u jaja. Na kraju dodajte brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Promiješajte kuhačom i izlijte u okrugli kalup promjera 26 cm.
Pecite na 180 stupnjeva 25 min.
Krema od breskvi:
Iz kompota izvadite samo voće i izmiksajte ga štapnim mikserom. Stavite na vatru i kada zakuha, stavite žlicu brašna ili gustina koju ste prethodno rastopili u malo vode. Pustite da prokuha 2-3 min i maknite s vatre.
Krema od čokolade:
U posudu izlijte vrhnje i pustite da zavrije. Čim zavrije, maknite s vatre i u njega stavite rastopljenu čokoladu za kuhanje. Dodajte prstohvat soli i miješajte mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Krema je rijetka, ali kasnije će se stegnuti.
Na ohlađeni biskvit stavite prvo kremu od breskvi, a zatim polako nalijevajte kremu od čokolade. Sve skupa stavite u frižider i pustite da se hladi najmanje 4 sata ili idealno, preko noći.
Nakon hlađenja – ako ga dočeka 🙂 torta je spremna za rezanje.
Mmmmljac!