Slatko/ Torte

Čokoladna torta s kremom od breskvi

Vrijeme pripreme:

1 i pol sat

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice brašna

Krema od breskvi:

  • 1 kompot od bresaka (cca 400 g)
  • 1 žica brašna ili gustina

Krema od čokolade:

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • prstohvat soli
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Biskvit:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i pjenasto ih umutite sa šećerom. Čokoladu rastopite s maslacem na pari, dodajte sol i umiješajte u jaja. Na kraju dodajte brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Promiješajte kuhačom i izlijte u okrugli kalup promjera 26 cm.

Pecite na 180 stupnjeva 25 min.

Krema od breskvi:

Iz kompota izvadite samo voće i izmiksajte ga štapnim mikserom. Stavite na vatru i kada zakuha, stavite žlicu brašna ili gustina koju ste prethodno rastopili u malo vode. Pustite da prokuha 2-3 min i maknite s vatre.

Krema od čokolade:

U posudu izlijte vrhnje i pustite da zavrije. Čim zavrije, maknite s vatre i u njega stavite rastopljenu čokoladu za kuhanje. Dodajte prstohvat soli i miješajte mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Krema je rijetka, ali kasnije će  se stegnuti.

Na ohlađeni biskvit stavite prvo kremu od breskvi, a zatim polako nalijevajte kremu od čokolade. Sve skupa stavite u frižider i pustite da se hladi najmanje 4 sata ili idealno, preko noći.

Nakon hlađenja – ako ga dočeka 🙂 torta je spremna za rezanje.

Mmmmljac!

You Might Also Like