Evo jedne klasične i fine torte s orasima i čokoladom koju sam našla na blogu Bite my Cake. Svi dosadašnji recepti koje sam isprobala s navedenog bloga su bili odlični. Probajte i vi!
Vrijeme pripreme:
1 i pol sat
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 250 g mljevenih oraha
- 2 žlice krušnih mrvica
- korica jednog limuna
Krema:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 200 g čokolade
- 250 g maslaca
Priprema:
Biskvit:
Odvojiti žutanjke od bjeljanjaka. Pjenasto umutiti žutanjke i šećer pa dodati orahe, koricu limuna i krušne mrvice. Sve skupa opet umutiti. Dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka i pomiješati lagano kuhačom. Izliti u namašćeni kalup (promjera 26 cm) i peći 35 – 45 minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađeni biskvit prerezati na pola.
Krema:
Pjenasto umutiti šećer i jaja (skupa s bjeljanjcima). U tu smjesu dodati čokoladu i kuhati na pari 20 minuta. Dok se krema kuha, lagano miješati mikserom.
Kada se krema lagano zgusne, maknuti s vatre i staviti sa strane da se dobro ohladi. U ohlađenu kremu dodati izmiksani maslac.
Premazati biskvit i ukrasiti po želji!