Bez glutena/ Biskviti/ Slatko/ Zdravije

Kolač s jabukama

Pozdrav svima!

Donosim vam recept za jedan jednostavan ljetni kolač s jabukama. Ovo je još jedan zdravi kolač u nizu, bez šećera i bez glutena, a jako je fin i sočan, idealan za ponijeti na plažu ili doma grickati uz kavicu ili neki hladni napitak.

Ako ne volite grožđice, slobodno ih izbacite ili dodajte neko drugo sušeno voće. Ja ih dodajem kako bih dobila ekstra dozu slatkoće.

Dosta pisanja, bacimo se na recept 🙂

Vrijeme pripreme:

  • 45 min

Sastojci:

Napomena: Mjera je šalica od 2,5 dcl

  • 1 šalica pirovog integralnog brašna
  • 1 šalica zobenog brašna (zobene pahuljice samljevene u brašno)
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jabuke srednje veličine
  • pola šalice suhih grožđica
  • 4 jaja
  • pola šalice kokosovog ili običnog biljnog ulja (suncokretovo npr.)
  • pola šalice mlijeka
  • 2 žlice meda ili nekog drugog zaslađivača
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

Jabuke naribati i dodati im mokre sastojke: ulje, mlijeko, grožđice, med i cijela jaja. Izmiksajte da se sastojci spoje U posebnoj posudi pomiješati brašna, cimet i prašak za pecivo.

Suhe sastojke dodati mokrima i sve skupa dobro izmiksati.

Staviti na papir za pečenje u tepsiju veličine 30 x 20 cm.

Peći na 180 stupnjeva, na opciji bez ventilatora, 35 minuta, odnosno dok kolač s gornje strane ne dobije zlatnu koricu.

I toje to, jednostavnije ne može 😉

You Might Also Like