Biskviti/ Slatko/ Zdravije

Banana bread

Evo nas u izolaciji već dulje vrijeme pa nam ne preostaje ništa drugo nego peći i kuhati. Iako fino papamo cijelo vrijeme, trudim se i održavati dobru liniju vježbanjem tako da sada u ovo vrijeme vježbam više nego ikada 🙂 sa svojim curkama iz Pump’n’Jump-a.

Naravno, i ovaj recept prati moj zdravi način života pa ga dijelim i s vama. Nema šećera, ni brašna, ali to nećete ni primijetiti 🙂

Uživajte!

Vrijeme pripreme:

  • 45 min

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50g maslaca (rastopljenog)
  • 1 žlica agaving sirupa
  • 2 zrele banane srednje veličine
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 150 g mljevenih badema
  • korica jednog limuna
  • 1 šaka suhih brusnica

Priprema:

Vilicom zgnječite banane dok ne dobijete kašu. U to umiješajte jaja i dobro pjenjačom razmutite. Nakon toga dodajte preostale sastojke i dobro izmiješajte pjenjačom.

Stavite u kalup za kruh i pecite na 180 stupnjeva (bez ventilatora) oko 40 minuta. Kruh je gotov nakon što dobije zlatno-smeđu boju s gornje strane, a kada probate piknuti čačkalicom, ona mora biti suha.

You Might Also Like