Biskviti/ Slatko/ Zdravije

Slatki kruh od banane

Evo nas u izolaciji već dulje vrijeme pa nam ne preostaje ništa drugo nego peći i kuhati. Danas pečem slatki kruh od banane ili popularno zvani Banana bread (u prijevodu banana kruh). Baza ovog kruha ili kolača je banana tako da nekada nije potrebno ni dodavati šećer, obzirom da su banane slatke. Ova verzija je baš takva, bez šećera, ali i bez brašna pa ga možemo nazvati zdravijim i neće nam biti žao pojesti koji komadić više.

Idealno ga je napraviti kada doma imate viška banana koje već dulje stoje i počele su crniti. Nikako ih ne bacajte nego napavite ovaj fini kolač.

Vrijeme pripreme:

  • 45 min

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50g maslaca (rastopljenog)
  • 1 žlica agavinog sirupa
  • 2 zrele banane srednje veličine
  • 100 g sitnih zobenih pahuljica
  • 150 g mljevenih badema
  • korica jednog limuna
  • 1 šaka suhih brusnica

Priprema:

Vilicom zgnječite banane dok ne dobijete kašu. U to umiješajte jaja i dobro pjenjačom razmutite. Nakon toga dodajte preostale sastojke i dobro izmiješajte pjenjačom.

Stavite u kalup za kruh i pecite na 180 stupnjeva (bez ventilatora) oko 40 minuta. Kruh je gotov nakon što dobije zlatno-smeđu boju s gornje strane, a kada probate piknuti čačkalicom, ona mora biti suha.

Pustite da se malo ohladi i krenite ga rezati već kada je topa, jer je tada najfiniji.

Uživajte!

You Might Also Like