Danas je kod nas bio tmuran dan i kako nisam nikamo išla iz kuće, odlučila sam napraviti neki pravi čokoladni kolač. Htjela sam napraviti browniese pa sam se odlučila za recept s bloga Domaćica. Ona je u svojoj verziji koristila višnje, a ja sam višnje zamijenila marmeladom od mandarina, lagano kiselkastom da razbije slatki okus čokolade. Prilikom pripremanja smjese za kolač nisam stavila kakao (čitaj, zaboravila sam) i moram priznati da mi se jako svidio kolač jer je ostao sočan i pomalo mokar iznutra.
…eto, nekada dobre stvari ispadnu slučajne. Pročitajte recept u nastavku.
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci:
- 130 g maslaca
- 150 g tamne čokolade
- 140 g marmelade – ja sam koristila od mandarine
- 150 g šećera
- 75 g glatkog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 3 cijela jaja
- 100 g nasjeckane čokolade
Priprema:
Stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Prvo na pari otopite maslac i čokoladu i u tu smjesu dodajte marmeladu. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo te dodajte nasjeckanu čokoladu, rastopljenu čokoladu, razmućena jaja i sve dobro izmiješajte.
Obložite manju tepsiju papirom za pečenje i izlijte smjesu unutra. Pecite 20 minuta tako da iznutra ostane sočno, a da se izvana uhvati korica.
Poslužite toplo ili hladno, ovisno o tome kako više volite.
Mljac 🙂
Pogledajte i Youtube video s uputama