Predjelo/ Prilozi/ Slano

Slani, sočni muffini

Muffini se mogu raditi i na slatki i na slani način. Ja osobno volim i jedan i drugi. Danas sam isprobala slanu verziju sa tikvicama, a drugu sa hokaido tikvom. Ova verzija je odlična jer su muffini zbog dodatka parmezana jako sočni i nimalo biskvitasti, kakvi obično znaju biti. Svakako preporučujem da isprobate.

Muffini

 

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci za 20 muffina:

Mjere su za šalicu od 2,5 dcl

Muffini s tikvicom:

  • 3 jaja
  • 1 manja tikvica
  • 1 mali crveni luk
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • mala konzerva tune (80g)
  • 1 peperoncino sitno sjeckani
  • 1/2 dcl maslinovog ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • sol, malo origana i bosiljka

Muffini s hokaido tikvom:

  • 1 mala tikva (cca 100g)
  • 1 jaje
  • 1/2 male glavice crvenog luka
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • mala konzerva tune (80g)
  • 1 peperoncino sitno sjeckani
  • 1/2 dcl maslinovog ulja
  • 1/2 dcl mlijeka
  • sol, malo origana

Muffini

Priprema:

Muffini s tikvicom:

Prvo razmutiti jaja i unutra dodati naribanu tikvicu i ostale sastojke. Sve skupa dobro žlicom izmiješati i napuniti kalup za muffine. Trebalo bi doći točno 12 muffina.

Peći na 180 stupnjeva, 20 min, dok s gornje strane ne poprime zlatnu boju.

Muffini s hokaido tikvom:

Razmutiti jaja i unutra dodati naribanu tikvu i sve ostale sastojke. Sve dobro izmiješati i napuniti kalup za muffine. Od ove verzije dođe 9 muffina.

Peći na 180 stupnjeva, 20 min, dok s gornje strane ne poprime zlatnu boju.

Napomena:

Neka vas ne zabrinjava što je smjesa jako gusta i ne-tekuća. Tijekom pečenja se parmezan otopi iznutra i muffini na kraju budu sočni.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply