Muffini se mogu raditi i na slatki i na slani način. Ja osobno volim i jedan i drugi. Danas sam isprobala slanu verziju sa tikvicama, a drugu sa hokaido tikvom. Ova verzija je odlična jer su muffini zbog dodatka parmezana jako sočni i nimalo biskvitasti, kakvi obično znaju biti. Svakako preporučujem da isprobate.
Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci za 20 muffina:
Mjere su za šalicu od 2,5 dcl
Muffini s tikvicom:
- 3 jaja
- 1 manja tikvica
- 1 mali crveni luk
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1/2 šalice ribanog parmezana
- mala konzerva tune (80g)
- 1 peperoncino sitno sjeckani
- 1/2 dcl maslinovog ulja
- 1 dcl mlijeka
- sol, malo origana i bosiljka
Muffini s hokaido tikvom:
- 1 mala tikva (cca 100g)
- 1 jaje
- 1/2 male glavice crvenog luka
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1/2 šalice ribanog parmezana
- mala konzerva tune (80g)
- 1 peperoncino sitno sjeckani
- 1/2 dcl maslinovog ulja
- 1/2 dcl mlijeka
- sol, malo origana
Priprema:
Muffini s tikvicom:
Prvo razmutiti jaja i unutra dodati naribanu tikvicu i ostale sastojke. Sve skupa dobro žlicom izmiješati i napuniti kalup za muffine. Trebalo bi doći točno 12 muffina.
Peći na 180 stupnjeva, 20 min, dok s gornje strane ne poprime zlatnu boju.
Muffini s hokaido tikvom:
Razmutiti jaja i unutra dodati naribanu tikvu i sve ostale sastojke. Sve dobro izmiješati i napuniti kalup za muffine. Od ove verzije dođe 9 muffina.
Peći na 180 stupnjeva, 20 min, dok s gornje strane ne poprime zlatnu boju.
Napomena:
Neka vas ne zabrinjava što je smjesa jako gusta i ne-tekuća. Tijekom pečenja se parmezan otopi iznutra i muffini na kraju budu sočni.
[supsystic-gallery id=10 position=center]