Vrijeme pripreme:
45 min
Sastojci za 4 osobe:
- 10 listova lazanja
- 400 g naribane goude
- 1 mozarella (mala u vrećici)
- 100 g naribanog parmezana
- 300 g pršuta narezanog na kockice
- 1 l mlijeka
- sol
- muškatni oraščić
Priprema:
Bešamel:
Ugrijati litru mlijeka, dodati prstohvat soli i malo muškatnog oraščića. Onog časa kad zavrije smanjiti vatru i dodati 5 žlica brašna. Stalno miješati da ne dođu grudice.
Kuhati nekih 10 min dok ne dobijemo gust i gladak umak.
Lazanje:
1. FAZA: listiće lazanja lagano prokuhati
2. FAZA: slagati jedan red lazanja pa bešamel umak, pa naribani sir i mozzarellu i na kraju pršut..i tako redom dok ne potrošimo sve sastojke.
3. FAZA: na Vrh dodati bešamel umak i naribani parmezan
Peći u pećnici na 180 stupnjeva 25-30 min dok ne porumeni.
To je to…
Dobar tek!