Italija/ Putopis

Predivna Toskana: Prvi dio – Bologna

Pozdrav svima! Nedavno smo, za vrijeme godišnjeg odmora, odlučili posjetiti Italiju, točnije Toskanu i njene gradove. Tako smo ovaj puta uzeli 7 dana godišnjeg odmora i naše putovanje vlakom započeli u Trstu. Prva stanica nam je bila Bologna, udaljena 300-tinjak kilometara od Trsta.

U Bolognu smo stigli već rano ujutro, oko 10 sati i obzirom da smo morali pričekati check-in u apartman, prošetali smo gradom. Odmah se može primijetiti da je grad pun srednjovjekovnih palača, fontana i crkava. Moram priznati da nisam ostala previše oduševljena gradom i 2 dana je sasvim dosta za obići pješice sve znamenitosti.

Kava i čaša vode 🙂

Na Mercato di Mezzo (tržnica) smo pojeli marendu koja je bila jeftinija nego na ostalim mjestima, a mjesto je zanimljivo. Platu sa mortadelom, sirevima i 2 vrste kruha smo platili 10 eura, a povrtnu salatu 8. Mjesto na kojem smo pojeli marendu, možete vidjeti na slici ispod.

Jedan od lokala na Mercato di Mezzo

Nakon kratke marende, nastavili smo dalje i sjeli na trgu Piazza del Nettuno i popili čašicu vina. U Italiji se vino prodaje na čaše, ne po decilitrima kao kod nas, tako da je dovoljno tražiti “čašu vina” u kojoj se dobije 2 dcl. Cijena vina je manje-više ista u svakom kafiću i iznosi između 5 i 7 eura.

U 2 dana smo nekoliko puta prošetali istim mjestima i naše putovanje dalje nastavili za Firenzu.

Kako nas se dojmila Firenza i što smo vidjeli i jeli, pisat ću u sljedećem postu.

Do tada vas pozdravljam!

You Might Also Like