Italija/ Putopis

Predivna Toskana – treći dio: Pisa

Nakon što smo obišli Bolognu i Firenzu nastavili smo naše putovanje vlakom u Pisu. Putovanje vlakom je trajalo točno 1 sat. Čim smo stigli, otišli smo u park Cittadella Nuova koji je bio blizu našeg smještaja i čekali smo check-in. Park je lijepo uređen i imaju klupice za sjedenje koje se nalaze ispod nadstrešnica od biljaka. Tamo smo proveli 4 sata :O

Nakon toga smo napravili check-in u apartmanu, malo se osvježili i odmah otišli prošetati gradom i vidjeti slavni kosi toranj u Pisi. Uži centar grada nije velik i od apartmana do tornja nam je trebalo maksimum pola sata.

Zašto se toranj nakosio?

Zato što pjeskovito tlo Toskane jednostavno nije moglo izdržati 7 katova ove impozantne građevine. Od 1990 do 2001 su radili na njegovom poravnavanju te su uspjeli spasiti toranj i smanjiti nakošenost. Ovaj toranj je zvonik crkve koja se nalazi odmah pored koja nije ništa manje divna od ovog zvonika.

Obzirom da smo prehodali centar Pise, odlučili smo obići mali gradić Lucca do kojeg smo se vozili 40-ak minuta vlakom. Lucca je gradić okružen renesansnim zidinama koje su jedne od najočuvanijih u Europi.

Zidine oko Lucce
Ulaz u grad

Nakon što smo cijeli dan proveli u Lucci, vratili smo se u Pisu. Navečer smo otišli na Piazza dei Cavalieri gdje se okupljaju studenti i po povoljnim cijenama jedu i piju. Aperol Spritz košta 3 eura, dok u drugim kafićima je minimalna cijena 5 eura. Uz piće, na šanku možete uzeti što god od hrane želite, a ima svega: pašte sa raznim umacima, mini pizze, kikiriki, čips, mini sendviči, itd…

Na trgu su nastupli razni izvođači, a atmosfera je vesela i puna života.

I zaključak je taj da je Toskana predivna, ljudi su topli, a hrana i piće odlični. Svakako vam preporučujem da je posjetite, a mi ćemo se sigurno vratiti jednog dana!

You Might Also Like