Italija/ Putopis

Predivna Toskana – drugi dio: Firenza

Nakon posjete Bologni, naše putovanje nastavili smo u Firenzi. Već pri izlasku iz vlaka, Firenza me očarala. Puno je veći grad od Bologne i ima više znamenitosti koje je valjalo posjetiti.

Prvo smo posjetili muzej Da Vincija. Ulaznica je prilično jeftina (ako uzmemo cijene ostalih znamenitosti) i košta 7 eura. U muzeju nam je bilo jako zabavno i zadržali smo se oko sat i pol. Prema Da Vincijevim nacrtima rekonstruirane su sprave koje su za ono doba bile jako napredne, kao naprimjer krila s kojima je čovjek mogao letjeti.

U laboratoriju se mogu isprobati naprave i testirati zakoni fizike. Sve u svemu, jako zanimljivo za posjetiti.

Svega 100-tinjak metara od muzeja se nalazi jedna od najprepoznatljivih simbola Firenze – velebna Firentinska katedrala sagrađena od 3 vrste mramora, a sam pogled na nju oduzima dah.

Unutar katedrale me dočekalo malo razočaranje, jer je iznutra jako prazna. Nema umjetnina ni ostalih stvari koje inače krase katedrale, tako da definitivno je ljepša izvana nego unutra.

Nastavili smo našu šetnju gradom i nismo se pretjerano nigdje zadržavali. Kušali smo pizzu, tiramisu, sladoled, salate… Hrana je preukusna kao i u ostatku Italije, tako da nemam što dodati. Prilažem fotke pa prosudite sami 🙂

Dragi i ja smo ostali oduševljeni Firenzom. Predivan je grad, pun iznenađenja!

You Might Also Like