Pite/ Slatko/ Torte

Voćna krostata

Donosim Vam ideju za jednostavan i brz kolač kao izvrstan odgovor na želju za slatkim ili kao fini desert nakon ručka. Uživajte!

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci:

Prhko tijesto:

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • malo soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 naribana korica limuna
  • 0,5 dcl hladne vode

Nadjev:

  • 1 puding od vanilije
  • 1 mala vrećica vanilije u prahu
  • 1/2 l mlijeka
  • 3 žlica šećera
  • voće po želji
  • 1 vrećica želatine u prahu

Priprema:

Od sastojaka umijesite prhko tijesto  i stavite u hladnjak da odstoji najmanje pola sata. Kada je tijesto odstajalo, tanko ga razvaljajte i stavite u kalup za pite. Prekrijte ga papirom za pečenje i stavite sirovi grah (da se tijesto ne digne tokom pečenja).

Pecite na 180 stupnjeva, 20-ak minuta, odnosno dok tijesto ne poprimi lijepu rumenu boju.

Kada je tijesto pečeno, skuhajte puding prema uputama s vrećiće (razlika je samo ta da u mlijeko za puding dodate i vrećicu vanilije u prahu). Vrići puding izlijte na prhko tijesto i pustite da se malo ohladi (oko pola sata).

Na ohlađeni puding poslažite  narezano voće po želji – ja sam koristila jagode i smrznute višnje i prelijte želatinom.

Poslužite dobro rashlađeno.

Mmmmljac

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply