Vrijeme pripreme:
15 min
Sastojci za 4 posudice:
- 50 g petit keksi
- 50 g maslaca
- nekoliko listića svježe mente
- 1 žličica ruma
- 1 vanilin šećer
- 125 g sira mascarpone
- 2 dcl vrhnja za šlag
- 200 g svježih malina ili nekog drugog voća
- 1 žlica marmelade po želji
Priprema:
Kekse smrviti. Maslac staviti otopiti na vatru i u njega dodati svježu mentu. Kada se maslac otopio, procijediti ga od listova mente i dodati u kekse. Umiješati 1 vanilin šećer i rum. Sve skupa dobro izmiješati i podijeliti u čaše ili zdjelice. Svaku podlogu od keksa premazati s malo marmelade, u tankom sloju.
Izmiksati vrhnje za šlag i u njega dodati mascarpone i sve skupa dobro izmiješati. Podijeliti u zdjelice ravnomjerno i na vrh poslagati svježe voće.
Ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladi i poslužiti.
Mmmm