Bez glutena/ Biskviti/ Slatko/ Zdravije

Kolač s jabukom

Evo, upravo dok sastavljam ovaj post, uživam u kolaču s jabukama. Još je lagano topao i topi se u ustima. Iz tog razloga ga želim podijeliti s vama. Ova verzija je zdrava, nema rafiniranog šećera niti bijelog ili pšeničnog brašna. Ako nemate bezglutenske verzije brašna doma, slobodno količinu zamijenite pšeničnim bijelim glatkim brašnom.

Mjera:

  • šalica od 2,5 dcl

Vrijeme pripreme:

  • 35 min

Sastojci za tepsiju veličine 30 x 20 cm:

  • 2 jabuke srednje veličine (koristila sam Fuji)
  • 1 žlice cimeta
  • 3 jaja
  • 1 velika žlica meda
  • 45 g maslaca (otopljenog)
  • 2 žlice kokosovog brašna (ne kokosovo ribano brašno, nego fino mljeveno)
  • 1 šalica rižinog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 1 šalica tekućeg jogurta
  • korica pola naranče
  • 0,5 dcl ruma (opcionalno)

Priprema:

Dobro izmiksati jaja s medom. Zatim dodati brašna, prašak za pecivo, otopljeni maslac, rum i tekući jogurt. Opet sve dobro izmiksati.

Jabuke narezati na male kockice veličine 1x1cm. Staviti ih u posebnu zdjelu i dodati žlicu cimeta. Sve dobro izmiješati i staviti sa strane.

Kalup veličine 30 x 20 cm obložiti papirom za pečenje i naliti smjesu u kalup. Zatim na tijesto poslagati jabuke i na sve to naribati malo korice naranče.

Kolač spreman za pećnicu

Stavite peći u ugrijanu pećnicu, na 180 stupnjeva, 30 minuta, bez opcije s ventilatorom. Kada kolač s gornje strane poprimi zlatnosmeđu boju, gotov je.

Poslužite ga uz kavu ili čaj. Uživajte!

You Might Also Like