Evo, upravo dok sastavljam ovaj post, uživam u kolaču s jabukama. Još je lagano topao i topi se u ustima. Iz tog razloga ga želim podijeliti s vama. Ovaj kolač s jabukom je zdraviji, jer nema rafiniranog šećera niti bijelog ili pšeničnog brašna. Ako nemate bezglutenske verzije brašna doma, slobodno količinu zamijenite pšeničnim bijelim glatkim brašnom.
Mjera:
- šalica od 2,5 dcl
Vrijeme pripreme:
- 35 min
Sastojci za tepsiju veličine 30 x 20 cm:
- 2 jabuke srednje veličine (koristila sam Fuji)
- 1 žlice cimeta
- 3 jaja
- 1 velika žlica meda
- 45 g maslaca (otopljenog)
- 2 žlice kokosovog brašna (ne kokosovo ribano brašno, nego fino mljeveno)
- 1 šalica rižinog brašna
- pola praška za pecivo
- 1 šalica tekućeg jogurta
- korica pola naranče
- 0,5 dcl ruma (opcionalno)
Priprema:
Dobro izmiksati jaja s medom. Zatim dodati brašna, prašak za pecivo, otopljeni maslac, rum i tekući jogurt. Opet sve dobro izmiksati.
Jabuke narezati na male kockice veličine 1x1cm. Staviti ih u posebnu zdjelu i dodati žlicu cimeta. Sve dobro izmiješati i staviti sa strane.
Kalup veličine 30 x 20 cm obložiti papirom za pečenje i naliti smjesu u kalup. Zatim na tijesto poslagati jabuke i na sve to naribati malo korice naranče.

Stavite peći u ugrijanu pećnicu, na 180 stupnjeva, 30 minuta, bez opcije s ventilatorom. Kada kolač s gornje strane poprimi zlatnosmeđu boju, gotov je.
Poslužite ga uz kavu ili čaj. Uživajte!