Ovo je torta od bijele i crne čokolade. Tko voli čokoladu i slatko, mora je isprobati. Vrlo je jednostavna za pripremu. Najbolje ju je napraviti navečer i pustiti preko noći u hladnjaku.
Vrijeme pripreme:
1 sat + 4-5 sati hlađenja
Sastojci:
- 1 litra slatkog vrhnja
- 350g crne čokolade za kuhanj
- 200 g bijele čokolade (može i mliječna)
- 1 veliko pakovanje moto keksi (288g)
- 60 g maslaca
Priprema:
Prvo sameljite kekse te ih pomiješajte s maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte. Zatim pripremite crnu kremu.
Na pari otopite čokoladu za kuhanje, a u posebnoj posudi zagrijte do vrenja 1/2 litre vrhnja. Zatim sve skupa pomiješajte (čokoladu i vrhnje) i miksajte 2-3 minute dok se ne dobije jednolična smjesa. Smjesa će biti rijetka, ali za nekoliko sati hlađenja će se stvrdnuti u finu kremu. Izlijte smjesu na podlogu i stavite u hladnjak. Tek kad se krema stegne, moći ćete staviti bijelu kremu.
Za bijelu kremu istucite preostalo 1/2 litre vrhnja za šlag. U tako istučeno vrhnje, dodajte rastopljenu bijelu čokoladu i miksajte dok se ne sjedini. Kremu namažite na kolač i ostavite da se sve skupa ohladi u hladnjaku.
Nakon hlađenja, uživajte u ovoj bombi 🙂