Vrijeme pripreme:
45 min
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g gljiva – šampinjona
- 2 dcl palente
- malo slanine
- 1 krumpir srednje veličine
- 1 glavica crvenog luka
- 1 žlica brašna
- peršin
- 1 žličica crvene mljevene paprike
- začini
Priprema:
Gljive očistiti i narezati na ploške. Na ulju pržiti luk narezan na kockice i narezanu slaninu. Kada luk dobije žućkastu boju, dodati gljive. Podliti s malo vode, jer će gljive pustiti svoju vodu. Povremeno miješati.
U posebnoj posudi skuhati krumpir, ocijediti ga i štapnim mikserom napraviti pire. Nakon što gljive omekšaju – ostat će malo u vodi, ali tako treba i biti, dodati pire (za gustoću). Zatim pomiješati žlicu brašna i crvenu papriku s vodom te dodati u gulaš da se zgusne.
Začiniti po želji i prokuhati još 10-ak minuta.
Poslužiti sa kuhanom palentom.
Dobar tek!