Glavno jelo/ Ostalo/ Slano

Gulaš od gljiva

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g gljiva – šampinjona
  • 2 dcl palente
  • malo slanine
  • 1 krumpir srednje veličine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 žlica brašna
  • peršin
  • 1 žličica crvene mljevene paprike
  • začini

 

Priprema:

Gljive očistiti i narezati na ploške. Na ulju pržiti luk narezan na kockice i narezanu slaninu. Kada luk dobije žućkastu boju, dodati gljive. Podliti s malo vode, jer će gljive pustiti svoju vodu. Povremeno miješati.

U posebnoj posudi skuhati krumpir, ocijediti ga i štapnim mikserom napraviti pire. Nakon što gljive omekšaju – ostat će malo u vodi, ali tako treba i biti, dodati pire (za gustoću). Zatim pomiješati žlicu brašna i crvenu papriku s vodom te dodati u gulaš da se zgusne.

Začiniti po želji i prokuhati još 10-ak minuta.

Poslužiti sa kuhanom palentom.

Dobar tek!

You Might Also Like