Slatko/ Torte

Schwarzwald torta

Vrijeme pripreme:

2 sata

Sastojci:

Biskvit:

  • 130 g maslaca
  • 4 jaja
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 50 g gusnela
  • 50 g mljevenih badema
  • 50 g krušnih mrvica

Nadjev:

  • 1 velika staklenka višanja (cca 700g)
  • 2 žlice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice ruma
  • 40 g gusnela
  • 600 ml vrhnja za šlag
  • 3 vrećice šlag fixa
  • Ukrašavanje:
  • višnje
  • 200 g čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag

Priprema:

 Biskvit:

Odvojite bjelanke i žutanjke. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Pomiješajte žutanjke  sa šećerom, omekšalim maslacom, vanilin šećerom, otopljenom čokoladom. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, gusnel i prašak za pecivo. Bademe pomiješajte sa krušnim mrvicama. U smjesu dodajte brašno i nastavite miksati. Zatim ručno u smjesu umiješajte mljevene bademe pomiješane s krušnim mrvicama i čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Izlijte smjesu u okrugli kalup promjera 24 ili 26 cm. Stavite na 180 stupnjeva i pecite 30-45 minuta. Biskvit je gotov kada ga probodete čačkalicom i ona izađe čista.

Nadjev:

Višnje ocijedite. Odvojite malo soka (5 žlica) iz staklenke za močenje biskvita. Preostali sok iz višanja stavite na vatru i dodajte 2 žlice šećera i jedan vanilin šećer. Gusnel razmutite sa malo soka od višanja. Kada sok zaluha, dodajte razmućeni gusnel i prokuhajte par minuta. Dodajte ocijeđene višnje i ugasite vatru te pustite da se dobro ohladi.

Razmutite šlag sa šlag fix-om.

Kada se biskvit dobro ohladio, razrežite ga na 3 jednaka dijela. U zdjelici pomiješajte sok koji ste odvojili i 2 žlice ruma. Svaku koru malo namočite s tim sokom. Zatim namažite sa smjesom od višanja i šlagom i to isto ponovite na sjedećoj kori. Izvana tortu namažite sa šlagom i ukrasite po želji s višnjama i čokoladom.

Ja sam otopila čokoladu na pari i dodala žlicu maslaca. Zatim sam tako rastoljenu čokoladu kao male krugove mazala na papir za pečenje. Stavila sam čokoladu u hladnjak da se ohladi i od ohlađene izrezivala male krugove koje sam polijepila po torti kao ukras.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply