Slatko/ Torte

Čoko bomba

Torta od čokolade kojoj je podloga prhko čokoladno tijesto, a punjenje krema od čokolade. Prava čokoladna bomba, nema šta 🙂

Vrijeme pripreme:

1 i pol sat

Sastojci za kalup promjera 26 cm:

Tijesto:

  • 175 g brašna
  • 40 g kakaa
  • 80 g šećera u prahu
  • 140 g maslaca
  • 2 žumanjka

Krema od čokolade:

  • 375 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice ruma

Priprema:

Od sastojaka za tijesto umijesiti prhko tijesto i ostaviti da odstoji najmanje sat vremena u hladnjaku.

Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljati ga i staviti u kalup. Rubove nemojte previsoko dizati, jer će se sklopiti tijekom pečenja. Na tijesto staviti sirovi grah ili rižu da se ne digne tokom pečenja.

Peći u pećnici na 180 stupnjeva, 20-ak minuta.

Kremu pripremimo na način da na pari otopimo čokoladu. U posebnoj posudi do vrenja zagrijemo vrhnje za šlag i rum. Maknemo s vatre i dodamo rastopljenu čokoladu. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu, gustu smjesu. Rijetka je, ali nemojte brinuti, stisnut će se u hladnjaku.

Izlijte na pečeno tijesto  i stavite u hladnjak najmanje 4 sata. Nakon toga je ukrasite po želji i servirajte.

You Might Also Like