Torta od čokolade kojoj je podloga prhko čokoladno tijesto, a punjenje krema od čokolade. Prava čokoladna bomba, nema šta 🙂
Vrijeme pripreme:
1 i pol sat
Sastojci za kalup promjera 26 cm:
Tijesto:
- 175 g brašna
- 40 g kakaa
- 80 g šećera u prahu
- 140 g maslaca
- 2 žumanjka
Krema od čokolade:
- 375 g čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice ruma
Priprema:
Od sastojaka za tijesto umijesiti prhko tijesto i ostaviti da odstoji najmanje sat vremena u hladnjaku.
Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljati ga i staviti u kalup. Rubove nemojte previsoko dizati, jer će se sklopiti tijekom pečenja. Na tijesto staviti sirovi grah ili rižu da se ne digne tokom pečenja.
Peći u pećnici na 180 stupnjeva, 20-ak minuta.
Kremu pripremimo na način da na pari otopimo čokoladu. U posebnoj posudi do vrenja zagrijemo vrhnje za šlag i rum. Maknemo s vatre i dodamo rastopljenu čokoladu. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu, gustu smjesu. Rijetka je, ali nemojte brinuti, stisnut će se u hladnjaku.
Izlijte na pečeno tijesto i stavite u hladnjak najmanje 4 sata. Nakon toga je ukrasite po želji i servirajte.