Biskviti/ Slatko

Medena srca

medena srca

medena srca

Sastojci:

  • 1.5 dcl šećera
  • 3 dcl mlijeka
  • 2 dcl ulja
  • 4 dcl oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 8 žlice pekmeza od šljiva
  • 2 žlice začina za medenjake (Kotany)
  • 20 dkg čokolade za kuhanje

Priprema:

Izmiješaj sve sastojke i pola nalijj u tepsiju i peci 10 minuta na 180 C stupnjeva. Za to vrijeme rastopi 10 dkg čokolade te pomiješaj sa 6 žlica pekmeza. Prelijj po pečenom tijestu tj. premaži i nalij gore drugi gio smjese. Peći još 20 minuta na 180 C stupnjeva.

Gore preliti glazurom od čokolade.

Recept je za tepsiju dimenzija 33×33 cm, ili onaj standardni pleh srednje veličine.

Kolač režite kalupom od srca ili jednostavno na kocke kako ne bi došlo do previše ostataka.

U slast!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply