Dizani kolači/ Ostalo/ Slatko

Kruh iz Vatikana

kruh iz Vatikana

kruh iz Vatikana

Podijelite sreću sa svojim najbližima na slijedeći način.

Ako započinjete prvi ovaj „lanac sreće“, pokušajte sa pripremom započeti u ČETVRTAK, na način da:

1. DAN (ČETVRTAK): U staklenu posudu pomiješajte 3 šalice (velika šalica za kavu, malo manje od 2dl) oštrog brašna, 3 šalice mlijeka i 3 šalice šećera. Ostavite na sobnoj temperaturi prekriveno krpom.

2. DAN (PETAK): Promiješajte drvenom kuhačom.

3. DAN (SUBOTA): Promiješajte drvenom kuhačom.

4. DAN (NEDJELJA): Promiješajte drvenom kuhačom.

5. DAN (PONEDJELJAK): Dodaj 25 dag šećera, ne miješaj.

6. DAN (UTORAK): Posipaj sa 25 dag prokuhanog i ohlađenog mlijeka.

7. DAN (SRIJEDA): Posipaj sa 25 dag brašna i ne miješaj.

8. DAN (ČETVRTAK): Sve sastojke premiješaj s drvenom kuhačom.

9. DAN (PETAK): Dodaj 25 dag šećera, 25 dcl prokuhanog i ohlađenog mlijeka, 25 dag brašna. Sve premiješaj kuhačom i tijesto razdijeli na 4 jednaka dijela (u staklene flašice). Jedan dio ostavi za sebe, ostale podijeli.

10. DAN (SUBOTA): Dodaj- 25 dag brašna, pola žlice soli, pola praška za pecivo, 3 jaja, 1 vanilin šećer, 2,5 dcl ulja,  1 žličica mljevenih oraha, pola žličice cimeta, 3 šake grožđica, 5 dag narezane čokolade.

Peći u keramičkoj posudi, 30-40 minuta na 180 C stupnjeva (po potrebi može i dulje, ovisi od oblika kalupa).

I kruh je pečen!

NAPOMENA: Kada u petak dijelite tijesto, priložite papir na kojem piše sljedeći tekst:

„ Ovaj kruh donosi sreću u obitelji. Onome tko ga ispeče se ispuni želji. Ispeci ga samo jednom u životu. Počinješ u ponedjeljak. Važno je da ne smiješ tijesto staviti u frižider. Tijesto trebaš držati u staklenoj ili keramičkoj posudi i prekriti kuhinjskom krpom, a miješa se samo drvenom kuhačom, a ne rukom ili metalnim predmetima.

PONEDJELJAK: Dodaj 25 dag šećera, ne miješaj.

UTORAK: Posipaj sa 25 dag prokuhanog i ohlađenog mlijeka.

SRIJEDA: Posipaj sa 25 dag brašna i ne miješaj.

ČETVRTAK: Sve sastojke premiješaj s drvenom kuhačom.

PETAK: Dodaj 25 dag šećera, 25 dcl prokuhanog i ohlađenog mlijeka, 25 dag brašna.

Sve premiješaj kuhačom i tijesto razdijeli na 4 jednaka dijela (u staklene flašice). Jedan dio ostavi za sebe, ostale podijeli.

SUBOTA: Dodaj- 25 dag brašna, pola žlice soli, pola praška za pecivo, 3 jaja, 1 vanilin šećer, 2,5 dcl ulja,  1 žličica mljevenih oraha, pola žličice cimeta, 3 šake grožđica, 5 dag narezane čokolade.

Peći u keramičkoj posudi, 30-40 minuta na 180 C stupnjeva. ”

U SLAST!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply