Dizani kolači/ Slatko

Krafne

krofne

krofne

Uskoro će fašnik ili maškare za koje se tradicionalno pripremaju krafne pa eto recepta 🙂

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci (oko 20 krafni):

  • pola svježeg kvasca
  • 3,5 dcl mlijeka
  • 1/2 kg glatkog brašna
  • 2 jaja
  • malo soli
  • malo šećera
  • limunova korica

Priprema:

U toplo mlijeko sa malo šećera staviti kvasac da se digne (cca 15min).

Za to vrijeme pripremiti ostale sastojke. U posudu staviti brašno te u sredini napraviti udubinu. U udubinu staviti 2 jaja, malo soli, limunovu koricu i 3 dcl toplog mlijeka. Nakon što se kvasac dignuo, staviti i kvasac.

Sve to dobro umijesiti tako da se prilikom miješanja pojavljuju mali mjehurići. Pustiti tijesto na toplom mjestu da se diže nekih 15-ak minuta.

Zatim ga razvaljati, oblikovati s čašom kolute te pustiti na toplom oko 15 minuta da se diže.

Kada  se krafne dignu, peći na vrućem ulju sa svake strane oko minutu. Gotove krafne možete puniti s čim god želite, a ja sam odabrala marmeldau od marelice.

Dobar tek 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply