Bez glutena/ Biskviti/ Slatko/ Torte/ Zdravije

Kakao torta – bez glutena i šećera

Evo još jedne zdrave torte u nizu zdravih recepata. Uskoro stižu blagdani pa da se još malo pričuvamo prije raskošnih kolača i jela.

Vrijeme pripreme:

  • 45 min

Sastojci za kalup promjera 20 cm:

  • 4 jaja
  • 100 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade
  • 30 g kakaa
  • Korica 1 naranče
  • sok od pola naranče
  • 2 žlice javorovog sirupa ili 1 žlica meda
  • malo ekstrakta vanilije

kakao_torta_naranca_mljac

Priprema:

Otopite maslac s čokoladom. U posebnoj posudi izmiksajte jaja i zatim dodajte ostale sastojke i na kraju otoljenu čokoladu i maslac. Sve skupa dobro izmiksajte i stavite u mali kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista iz biskita.

You Might Also Like